tantra tantraΤι είναι το QIGONG

tantraΤο QIGONG

...είναι ταυτόχρονα και αρχαία και σύγχρονη τέχνη.


tantra

- Έχει να κάνει με την διαχείριση και εφαρμογή της κοσμικής ενέργειας για να βελτιώσουμε στην ζωή μας κuρίως την υγεία, την εσωτερική δύναμη και την πνευματική ανάπτυξη.
- Η τέχνη της ενέργειας  εξασκούταν  εσωτερικά από διάφορους ανθρώπους των μεγάλων αρχαίων πολιτισμών, και  αναγνωριζόντουσαν  με διάφορα ονόματα, όπως yoga και ‘η τέχνη των μυστηρίων’.
- Οι Κινέζοι αποκαλούν αυτές τις τέχνες ‘Qigong’.
- Στο παρελθών οι γνώσεις του qigong ήταν φυλαγμένες και διδασκόντουσαν μόνο σε λίγους μυημένους.  Στις τελευταίες δεκαετίες η τέχνη γινόταν διεθνώς γνωστή και σήμερα εξασκείται παγκόσμια για ψυχαγωγία, προληπτική ιατρική και αυτό-θεραπεία, διαλογισμό, αυτό-καλλιέργει και σαν προπόνηση για πολεμικές τέχνες.

 

 • Το Qigong εμποδίζει την αρρώστια και αυξάνει τη ζωτικότητα:

   

  - Σύμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, το qi, η ζωτική ενέργεια, υπάρχει στο σώμα και περνάει μέσα από ένα δίκτυο ενεργειακών καναλιών, η μεσημβρινών  γραμμών, με τα εσωτερικά όργανα ως πηγές. Το σύστημα αυτό, γνωστό ως JIngluo, χρησιμοποιείται στο shiatsu και στο βελονισμό επίσης.   Μπλοκάρισμα η στασιμότητα της ενέργειας σε ένα  συγκεντρωμένο κανάλι παραγεί μια αρνητική δράση του ανταποκρινόμενου οργάνου, δημιουργώντας αδιαθεσία/αρρώστια σε όλο το σώμα.  Ο συνδυασμός κινήσεων,  ελέγχου νου/ αναπνοής, και οραματισμού, καθαρίζουν μπλοκαρίσματα και ισορροπούν την ροή ενέργειας.

  - Ο ασκούμενος μαθαίνει επίσης να απορροφάει κοσμική ενέργεια,  (η ενέργεια που υπάρχει γύρο μας), να την οδηγεί μέσα στα κανάλια του σώματος και να την αποθηκεύει.

  - Μεταφρασμένο ως ‘Η τέχνη/δύναμη της ενέργειας’, το qigong περιγράφει την τέχνη της ανάπτυξης ζωτικής ενεργείας. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες είδη, τα οποία μπορούν να ταξινομηθούν σε τέσσερις κατηγορίες: Δυναμικά πρότυπα, Αυτό-εκδηλούμενη κίνηση, Ατάραχη αναπνοή, και Σιωπηλό κάθισμα. (διαλογισμός).

  - Δυναμικά Πρότυπα- εξωτερικές φυσικές κινήσεις χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν εσωτερική ενεργειακή ροή.  Η σειρά των οκτώ κινήσεων που είναι γνωστή ως ‘Ba Duan Jin (οκτώ κομμάτια μεταξιού) ανήκει εδώ.

  - Αυτό-εκδηλούμενη κίνηση- ο ασκούμενος αναγκάζει την ενέργεια να κινηθεί μέσα στο σώμα του, χρησιμοποιώντας κινήσεις, οραματισμού, αυτό-συγκέντρωση  και οδήγηση ενέργειας. Εδώ ανήκει το Wu qin xi , (παιχνίδι πέντε ζώων)

  - Ατάραχη αναπνοή-Ο ασκούμενος στέκεται ακίνητος, (μερικές φόρες καθιστός), εστιαζόμενος σταθερά σε διάφορες μεθόδους ελέγχου της αναπνοής και οραματισμού. Η γνωστή ταοίστικού qigong ‘Microcosmic Orbit’ (μικροκοσμική τροχιά) ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

  - Σιωπηλό κάθισμα: Ο διαλογισμός είναι ένα βασικό κομμάτι του qigong, απαραίτητος για την επίτευξη υστάτων αποτελεσμάτων στις τρεις άλλες κατηγορίες. Ο ασκούμενος μαθαίνει να μπαίνει σε βαθιά χαλάρωση, να συγκεντρώνεται, να οραματίζεται δημιουργικά, και στο τελευταίο στάδιο να φτάνει στο ανώτερο πνευματικό επίπεδο.

 

tantra Εμείς δουλεύουμε και με τις τέσσερις κατηγορίες.

- Σε ένα κανονικό μάθημα συνδυάζουμε φόρμες του Qigong που βασίζονται στην διανοητική δύναμη, έλεγχο της αναπνοής/ενέργειας, και οραματισμό, θεωρία και διαλογισμό (σε όρθια και σε καθιστή  θέση.)
- Γέρνουμε πιο πολύ προς την φιλοσοφία του Ταοϊσμού, και εστιάζουμε στην ισορροπία της φύσης, εσωτερικά στο ανθρώπινο σύστημα υγείας και εξωτερικά στην σχέση μας με το φυσικό κόσμο. Δουλεύουμε με τα πέντε στοιχεία (ξύλο, φωτιά, γη,  μέταλλο και νερό), τους κύκλους τους και την αλληλεξάρτηση τους στο φυσικό μας σώμα και στον Μακρόκοσμο, επίσης με την αρχή του Yin/Yang και με την ενέργεια των πλανητών.
- Σχεδόν όλα τα μαθήματα περιέχουν τους γνωστούς  Ταοιστικούς  διαλογισμούς  ‘Η μικροκοσμική τροχιά’, και ‘Το εσωτερικό χαμόγελο’. Όταν ο καιρός το επιτρέπει δουλεύουμε έξω στην φύση, στις παραλίες και στους λόφους (περιοχή Γλυφάδας /Βουλιαγμένης). Στα βράδια με πανσέληνο η νέο φεγγάρι βρισκόμαστε επίσης πολλές φορές έξω.

 

READ IN ENGLISH tantra

 

 Μαθήματα QiGong

tantra

tantra

tantra

QIGONG lessons for beginners.

 

on Saturdays


at 09.00-10.30

 

Storgis 2 & Gounari, Glyfada

 

 

tantra

 

tantra

 

tantra

Μαθήματα QIGONG για αρχάριους.

 

Κάθε Σάββατο


09.00-10.30

 

Στοργης 2 & Γούναρη, Γλυφάδα

 

 

tantra

 

tantra
Private lessons by appointment.

 

tantra
Ατομικά μαθήματα κατόπιν ραντεβού

 

 

CONTACT - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


 

 • tantra

  QiGong...

 • tantra

  ...Αρχαία Τέχνη...

 • tantra

  ...Η Τέχνη της Ενέργειας

"Osho"

Δεν χρειάζεται να πολεμήσεις, δεν χρειάζεται ν’αγωνιστείς για τίποτα, να πας πουθενά ή να πετύχεις οτιδήποτε. Όλη η ύπαρξη συγκλίνει στο εδώ και τώρα. Μη χάνεις λοιπόν τη στιγμή, μην την αναβάλλεις για αύριο, γιατί αυτό το αύριο ποτέ δεν θα έλθει και θα συνεχίσεις να την χάνεις ζώντας τελικά μια μίζερη ζωή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΙΑΚΙΖ

Phone : 6934092451

E-mail : christeas59@gmail.com


ΑΝΑΙΣ

Phone : 6984619353

E-mail : AnaisWest77@yahoo.com

ή συμπληρώστε τη

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Video σχετικά με την Τάντρα