tantra tantra

 

 

tantraΔείτε επίσης: Άρθρα για την Tantra

Τι είναι TANTRA...

tantraΕισαγωγή στην Τάντρα από την Anais και τον Jakiz

tantra

tantraΤι είναι η Tάντρα; δεν έχει να κάνει με το σεξ;

 - Οι περισσότεροι όταν ακούνε την λέξη Τάντρα σκέφτονται πως έχει να κάνει με το σεξ-καλύτερο σεξ,μεγαλύτερη διάρκεια,περισσότεροι οργασμοί.Όμως δεν είναι αλήθεια. Η ευγενής τέχνη της Τάντρα είναι παρεξηγημένη στην Δύση. Πρόκειται για μια αρχαία πνευματική φιλοσοφία και πρακτική,που δεν έχει να κάνει με το σεξ,αλλά με την καλλιέργεια και μεταμόρφωση της σεξουαλικής ενέργειας στον άνθρωπο.

tantraΤι ακριβώς σημαίνει καλλιέργεια της σεξουαλικής ενέργειας;

 

- Η σεξουαλική ενέργεια είναι βασικά η ζωική μας ενέργεια,αφου όλα γεννιούνται από αυτήν.
- Στην Τάντρα μαθαίνουμε να δουλεύουμε συνειδητά μ’αυτήν την καταπληκτική ενέργεια·με ειδικές ασκήσεις, αναπνοές και διαλογισμούς, ενεργοποιούμε, αυξάνουμε και μεταμορφώνουμε την σεξουαλική ενέργεια·δηλαδή την μεταφέρουμε από τα κατώτερα ενεργειακά μας κέντρα στα ανώτερα·όταν γίνει αυτό,ο άνθρωπος αλλάζει ριζικά·αν ένα ζευγάρι εξασκηθεί στην Τάντρα,βιώνει καταστάσεις έκστασης και ευδαιμονίας απίστευτης·αλλάζει όλη η ζωή του.

 

tantra Πως ακριβώς γίνεται αυτό;

- Η Τάντρα σου λέει απ’την αρχή-Είσαι Θεός κι η σύντροφός σου είναι επίσης μια Θεά. Είστε πλάσματα ιερά και απαραβίαστα κι αυτό που σας ενώνει κατά βάθος είναι η αγάπη.
- Στην Τάντρα ο άντρας κι η γυναίκα προχωρούν αρμονικά σαν σύντροφοι και σαν πνευματικοί συνοδοιπόροι στην λεωφόρο της αγάπης και της γνώσης,με πλήρη σεβασμό κι αποδοχή γι’αυτό που είναι.. Στην Τάντρα σμίγουν  Θεός με την Θεά,ο βασιλιάς με την βασίλισσα κι έτσι το συναισθηματικό δηλητήριο(που διαλύει σχέσεις και σχέσεις) μετατρέπεται σε νέκταρ τελικά.

 

tantra Ωραία όλ’αυτά..αλλά στην πράξη; Τι γίνεται με τα προβλήματα ανάμεσα στα δυο φύλα;

 

- Τα προβλήματα είναι απλά ευκαιρίες για ανάπτυξη. Η Τάντρα έχει πανίσχυρα εργαλεία. Το πρώτο είναι ο διαλογισμός,που’ναι ένας τρόπος για να ηρεμήσει ο νους,που συνήθως είναι εκτός ελέγχου. Η Τάντρα επίσης χρησιμοποιεί την πολικότητα που υπάρχει ανάμεσα στον άντρα και στην γυναίκα·μοιάζει με τον θετικό κι αρνητικό πόλο,που πρέπει να ενωθούν για να παραχθεί ρεύμα.Αν το σκεφτείτε,παντού υπάρχουν πολικότητες - χαρά - λύπη , ζωή - θάνατος , πνεύμα - ύλη… Η Τάντρα εναρμονίζει αυτές τις πολικότητες δημιουργώντας έκσταση, ολοκλήρωση.
Η Τάντρα λοιπόν είναι μια επανάσταση που μπορεί πραγματικά ν’αλλάξει την ζωή μας, όχι μόνο στο ερωτικό, αλλά και στο βιολογικό και στο πνευματικό επίπεδο. Η Τάντρα εντέλει σε καλεί να πεις ένα τεράστιο ναι στην ζωή,στον εαυτό σου,στον κόσμο,σε όλα(ακόμα κι όσα θεωρείς αρνητικά,αφου για κάποιο λόγο υπάρχουν).

 

tantra

 

tantraΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΝΤΡΑ - απο τον Χρηστο Αποστολακο

 

tantra- Η Τάντρα είναι μια πανάρχαιη τέχνη και επιστήμη που έρχεται από την αρχαία Ινδία και θεωρεί ότι η εναρμόνιση των αντιθέτων είναι το βασικό κλειδί της ζωής.
- Για την Τάντρα όλα είναι ιερά κι αποδεκτά,ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στο σώμα μας,που είναι η υλική μορφή του πνεύματός μας. Η αγάπη και η φροντίδα για το ιερό και ανεπανάληπτο σώμα μας είναι το πρώτο θεμέλιο της Τάντρα. Το δεύτερο είναι ο διαλογισμός. 
- Το μονοπάτι της Tάντρα λοιπόν περιλαμβάνει την ένωση των αντιθέτων πόλων-αρσενικό και θηλυκό, σεξ και πνεύμα, γέννηση και θάνατος, χαρά και λύπη … οδηγώντας στην ενότητα και στην ολοκλήρωση του ανθρώπου.
- Στην Τάντρα το μονοπάτι του διαλογισμού συγχωνεύεται με το μονοπάτι της αγάπης, δημιουργώντας μια δυναμική ισορροπία. Μπαίνοντας βαθιά στον διαλογισμό, καταλαβαίνουμε ότι όλο το Σύμπαν δονείται στην συχνότητα της αγάπης
- Αυξάνοντας την διαλογιστική μας επίγνωση με ειδικές ασκήσεις, αναπνοές και διαλογισμούς και συνδυάζοντάς την με την σεξουαλική μας ενέργεια, μπαίνουμε στην πιο βαθιά εξερεύνηση που υπάρχει-την εξερεύνηση της κινητήριας δύναμης που ενώνει ζωή και θάνατο.
- Η Τάντρα λοιπόν έχει να κάνει με το σεξ, αλλά όχι με τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε στη Δύση. Όπως γράφει στο βιβλίο της Tantric love η Sarita, διεθνώς γνωστή συγγραφέας και δασκάλα της Τάντρα: Το σεξ οδηγεί στην γέννηση κι ότι γεννιέται πρέπει να πεθάνει. Στο σεξ λοιπόν κρύβονται όλα τα μυστήρια της ζωής και του θανάτου. Μυστικά που αποκαλύπτονται όταν αντιμετωπίζουμε την σεξουαλική ενέργεια με διαλογιστική επίγνωση.

 

 

tantra

 

tantraΤΑΝΤΡΑ - απο την Αναίς

 

tantra - Η Σανσκριτική λέξη Τάντρα μπορεί να μεταφραστεί σαν ένωση και είναι ένας όρος που καλύπτει πολλά αρχαία συστήματα της γιόγκα. Η Τάντρα προέρχεται από τις Ινδίες,όπου έχει ιστορία χιλιετηρίδων και έχει εξελιχθεί σε τρόπο ζωής για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
- Όπως και σε άλλες σχολές Εσωτερισμού,ο ύστατος σκοπός της Τάντρα είναι να διευρύνει την συνειδητότητά μας πέρα απ’ τον υλικό και βιωμένο κόσμο,οδηγώντας στην πνευματική γνώση και στο ανώτατο επίπεδο απελευθέρωσης-την φώτιση.
- Ο τρόπος που χρησιμοποιεί η Τάντρα για να το πετύχει αυτό είναι η αφύπνιση της Σάκτι η της σεξουαλικής-ενεργειακής δύναμης και η καθοδηγούμενη άνοδός της στο Ανώτερο κέντρο, όπου συνδέεται και συγχωνεύεται με τον Σίβα(την αγνή συνειδητότητα.)

- Αυτό που διαφοροποιεί την Τάντρα από τα άλλα πνευματικά συστήματα είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα. Η Τάντρα βλέπει το σώμα σαν ναό,σαν κάτι θεικό,ένα
βατήρα που μπορεί να οδηγήσει στην Φώτιση.
- Ενώ τα περισσότερα πνευματικά συστήματα αντιμετωπίζουν το σώμα σαν εμπόδιο προς την πνευματικότητα, η Τάντρα το αντιμετωπίζει σαν κάτι Θεικό,χρησιμοποιώντας την πιο βασική του ενέργεια,την ζωική η σεξουαλική ενέργεια,σαν ένα μέσο σύνδεσης με την πνευματικότητα. Η μέθοδος της Τάντρα για να το πετύχει αυτό είναι η αφύπνιση της σεξουαλικής η ζωικής ενέργειας και η οδήγησή της προς το Ανώτερο κέντρο,όπου συνδέεται και συγχωνεύεται με τον Σίβα,που αντιπροσωπεύει την αγνή συνειδητότητα.


tantraΤο σύστημα των Τσάκρας

Βασικό κλειδί για όποιον ακολουθεί το Ταντρικό μονοπάτι.

- Στο σώμα μας υπάρχουν επτά βασικά κέντρα,γνωστά σαν τσάκρας,που συνδέονται στενά με το ενδοκρινικό σύστημα. Κάθε τσάκρα δονείται σε διαφορετική συχνότητα και έχει συγκεκριμένο χρώμα,ιερό ήχο(μάντρα) καθώς κι ένα φάσμα εμπειριών που συνδέεται με αυτό.
- Στην Τάντρα χρειάζεται ν’ανοίξουμε και να ενεργοποιήσουμε τα ενεργειακά κέντρα,ώστε η δύναμη της Σάκτι να περάσει μέσα απο αυτά και ν’ανέλθει στα Ανώτερα κέντρα.
- Όταν τα Τσάκρα ανοίγουν,η αφυπνισμένη δύναμη που ονομάζεται Σάκτι η Κουνταλίνι μπορεί ν’ανέβει μέσα απο το κεντρικό κανάλι που εντοπίζεται στην σπονδυλική στήλη και ονομάζεται Σουσούμνα,συνδέοντας τις δυο αντίθετες πολικότητες,την αρσενική και την θηλυκή.
- Αυτή η τεχνική μπορεί να εξασκηθεί και ατομικά από κάποιον διαλογιστή. Η Τάντρα όμως προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο,την ερωτική και πνευματική ένωση ανάμεσα στις δυο αντίθετες ενέργειες,την αρσενική και την θηλυκή.
- Όταν ανοίξουν τα ενεργειακά κέντρα ενός ζευγαριού,μπορούν ο άντρας κι η γυναίκα να δονηθούν όποτε το επιθυμούν στην ίδια συχνότητα. Αυτό τους επιτρέπει να συνδεθούν σε όλα τα επίπεδα-τόσο στο επίπεδο των κατώτερων κέντρων,που συνδέονται με την φυσική ενέργεια και το υλικό σώμα,όσο και στο επίπεδο των ανώτερων κέντρων,που συνδέονται με την αγνή πνευματικότητα.
- Υπάρχουν πολλές σχολές και συστήματα Τάντρα·όλες έχουν κοινό στόχο,αλλά διαφορετικές μεθόδους. Στα δικά μας σεμινάρια Τάντρα προσπαθούμε ν’ανακαλύψουμε ξανά την θεικότητα που υπάρχει στα σώματά μας. Επίσης συνδεόμαστε βαθιά με τα ενεργειακά μας κέντρα,καθώς και με τα ενεργειακά κέντρα των συντρόφων μας,ισορροπώντας τις δυο αντίθετες πολικότητες(θετική και αρνητική)στο σώμα μας,καθώς ενωνόμαστε με τον Ταντρικό μας σύντροφο.

 

tantraΔιαλογισμός
- Επίσης ο διαλογισμός είναι σημαντικό στοιχείο για το μονοπάτι της Τάντρα. Μας μαθαίνει πώς να χαλαρώνουμε,να συγκεντρωνόμαστε και να συνδεόμαστε βαθιά με την ενέργεια μέσα μας,καλλιεργώντας έναν εστιασμένο νου. Στην Τάντρα χρησιμοποιούμε πολλά είδη διαλογισμών,όπως η απαγγελία ιερών ήχων(μάντρας)και η χρήση των μυστικών διαγραμμάτων(γιάντρας) και άλλα.

 

tantraΤάντρα μασάζ

 

- Μασάζ με βάση την Ταντρική επιστήμη είναι σχετικά καινούριο στον κόσμο της Ταντρα και δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία γραπτά. Είναι, όμως, ένας αποτελεσματικός τρόπος για έναν μασέρ εκπαιδευμένο στην Ταντρα να οδηγεί και να μεταμορφώνει την ζωτική ενέργεια του δέκτη, ο οποίος είναι εντελώς χαλαρός κατά την διάρκεια του μασάζ και δεν χρειάζεται ταντρική εμπειρία ή γνώση για να λειτουργεί η μεταμόρφωση. Το ταντρικό μασάζ είναι επίσης απαλό, χαλαρωτικό και θεραπευτικό.

 

READ IN ENGLISH

 

tantra

 

 

tantraΔείτε επίσης: Άρθρα για την Tantra

 

  • tantra

    Τάντρα είναι ο φυσικός δρόμος...

  • tantra

    ...ο δρόμος της μη προσπάθειας...

  • tantra

    ...άφημα στο ρεύμα της Ύπαρξης

"Osho"

Δεν χρειάζεται να πολεμήσεις, δεν χρειάζεται ν’αγωνιστείς για τίποτα, να πας πουθενά ή να πετύχεις οτιδήποτε. Όλη η ύπαρξη συγκλίνει στο εδώ και τώρα. Μη χάνεις λοιπόν τη στιγμή, μην την αναβάλλεις για αύριο, γιατί αυτό το αύριο ποτέ δεν θα έλθει και θα συνεχίσεις να την χάνεις ζώντας τελικά μια μίζερη ζωή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΙΑΚΙΖ

Phone : 6934092451

E-mail : christeas59@gmail.com


ΑΝΑΙΣ

Phone : 6984619353

E-mail : AnaisWest77@yahoo.com

ή συμπληρώστε τη

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Video σχετικά με την Τάντρα